ultracatalunya: l extrema dreta a catalunya de l emergencia del b unker al rebuig de les mesquites 1966   2006 xavier casals i meseguer 9788497345378

ULTRACATALUNYA: L EXTREMA DRETA A CATALUNYA DE L EMERGENCIA DEL B UNKER AL REBUIG DE LES MESQUITES 1966 - 2006

 (En papel)

XAVIER CASALS I MESEGUER

Valora este libro

24.00€

22.80€

Acerca del libro
  • Nº de páginas: 560
  • Encuadernación: Tapa blanda
  • Editoral: LA ESFERA DE LOS LIBROS
  • Lengua: CATALÁN
  • ISBN: 9788497345378
Quina és la situació de la ultradreta a Catalunya actualment? Existeix un lepenisme català? Aquest assaig reflecteix com al durant quatre dècades s’ha viscut un procés pel qual l’agressiu neofeixisme dels anys seixanta i la reivindicació del franquisme dels anys setanta i vuitanta s’ha eclipsat per deixar pas en l’albada del segle XXI a un populisme dretà que cerca respectabilitat política i el suport d’un electorat ampli i heterogeni. La limitada presència institucional aconseguida per la Plataforma per Catalunya als comicis municipals de 2003 (amb un regidor a les localitats de Cervera, Vic, Manlleu i El Vendrell) tanca així un cicle polític en el si de l’extrema dreta.
En aquest sentit, Catalunya ha estat l’indret d’Espanya en el qual la ultradreta ha reflectit clarament la transició d’una extrema dreta nostàlgica a una dreta populista i radical i homologable a d’altres realitats europees. D’aquí que el marc cronològic de l’estudi abasti des de la irrupció d’una ultradreta agressiva a mitjans dels anys seixanta (l’anomenat búnker) fins al present.

Inseparables, comprar "ULTRACATALUNYA: L EXTREMA DRETA A CATALUNYA DE L EMERGENCIA DEL B UNKER AL REBUIG DE LES MESQUITES 1966 - 2006" junto con:

Opiniones "ULTRACATALUNYA: L EXTREMA DRETA A CATALUNYA DE L EMERGENCIA DEL B UNKER AL REBUIG DE LES MESQUITES 1966 - 2006"

No hay opiniones para este producto

Hazte un hueco en Casa del Libro, regístrate